Blogg

Hur man klär sig för sin ålder

En av de största utmaningarna jag ser kvinnor gör är att lära sig hur man klär sig för sin ålder. Det är en knepig sak och har många variabler, men låt oss ta itu med det tillsammans och lära oss några grundläggande tips.

Jag vill att du ska lära dig hur du klär dig för din ålder

Så många kvinnor kämpar med att lära sig att klä sig för sin ålder. Det är tufft, eftersom den siffran alltid förändras, men det är svårt att veta hur man justerar sin stil därefter. Och jag tror att vi alla (kanske omedvetet) inte vill släppa dessa glansår. Så låt oss prata idag om hur du klär dig för din ålder.

Det här är inte en lösning som passar alla, och det finns variabler för varje enskild ålder. Men jag vill dela med dig av några tips som hjälper dig att hålla din stil stilren och åldersanpassad oavsett din ålder.

LÄS DETTA FÖRST!

När du går igenom dessa tips är det bara förslag! Det finns ingen modepolis – var det som fungerar bäst för DIG och DIN STIL och DIN LIVSSTIL!

Det bästa stället att börja är att ta reda på din stil. Hur du städar ur din garderob, hittar din stil, blir bättre på att shoppa och mer.

Klä dig rätt i 20-årsåldern

Klä dig rätt i 20-årsåldern

1. Detta är åldern för att experimentera.

Det roliga med 20-årsåldern är att du kan leka med många olika stilar och se vilka som känns rätt för dig. Experimentera med mode och var inte rädd för att testa nya trender. Du kommer att se söt ut även om trenderna är hemska. Vi har alla varit där.

Sneakers, miniklänningar, grafiska t-shirts, t-shirtklänningar, galet slitna jeans… du kan bära allt och komma undan med det. Ta självklart hänsyn till din kroppstyp och livsstil (bär inte dina galna slitna jeans på ditt kontorsjobb), utan ha KUL med din garderob.

2. Investera i några godbitar som du behöver den här säsongen

Det här är tiden i ditt liv då du ska gå på en anställningsintervju, gå på bröllop, babyshower och massor av andra stora livshändelser. Investera i några kvalitetsplagg, som några klassiska höga klackar i svart eller vit som du kan bära på bröllop och intervjuer, en skräddarsydd kavaj du kan bära med byxor eller kjol eller en klänning till en intervju, och en riktigt snygg ullkappa eller mocka/läderjacka du kan bära under de kallare månaderna.

Klä dig rätt i 30-årsåldern

Klä dig rätt i 30-årsåldern

1. Det är dags att börja ta reda på din stil.

Låt oss börja med att rensa ut din garderob. Behöver du hjälp med det? Det finns fortfarande tid för att experimentera lite, men det här är åren då du bör börja ta reda på din stil, och det börjar med att gå igenom din garderob och slänga de kläder och skor som inte hör hemma där.

Vad ska du slänga?

ALLT från gymnasiet. Bara inte.

  • Supernödställda jeans — några hål är bra. De strimlade måste bort.
  • Byxshorts. Dags att lägga till lite sofistikerad längd.
  • Allt som inte passar eller som är utslitet. Jag pratar mycket om det här.

2. Kvalitet framför kvantitet.

I 30-årsåldern bör du börja investera i din garderob. Betyder det att du måste spendera 1000 kr på varje del i din garderob? Eller att du inte kan handla på H&M längre? Självklart inte. H&M har grejer av bra kvalitet ibland också. Men som min mamma alltid säger, ”snåla människor betalar två gånger”, och det är så sant. Det är dags att sluta köpa saker bara för att de är billiga. Jag tror att vi alla hellre skulle ha 10 skjortor i vår garderob som håller i flera år och får oss att känna oss fantastiska, än 30 skjortor som alla blir förstörda efter en tvätt, noppiga efter ett par tvättar och är helt formlösa.

3. Låt oss lägga till lite sofistikering, älskling

30-årsåldern är åldern då du bör börja lägga till lite mer sofistikering till din look och balansera ut de ungdomliga delarna med chica och klassiska plagg.

Här är några exempel: om du bär en grafisk t-shirt, lägg till en kavaj över toppen eller koppla ihop den med spetsiga skor för att lägga till en chic, klassisk känsla till outfiten. Om du bär sneakers, kombinera dem med ett par jeans och en blus istället för en t-shirt. Det finns en miljon fler exempel jag skulle kunna ge, men jag hoppas att du förstår idén.

”Att para ungdomligt med klassiskt motsvarar åldersanpassat.”

Klä dig rätt i 40- och 50-årsåldern

Klä dig rätt i 40- och 50-årsåldern

1. Det är inte dags för mormorskläder än!

Det här är ditt livs bästa tid! Känn inte att du är över backen och det är bara mormorskläder härifrån. Du kan fortfarande vara superchic och ungdomlig och definitivt lägga till de där roliga sakerna. Det här är den ålder då du förmodligen har kommit på vad du gillar och inte gillar, och du inser att du helt enkelt inte bryr dig om vad andra människor tycker. Rocka till självförtroendet och ha kul med din stil!

2. Klassiskt är nyckeln

Klassiska plagg kommer att bli din bästa vän, eftersom de ger den åldersanpassade känslan samtidigt som du bär ungdomliga plagg. Börja lägga till skjortor, skjortklänningar, kavajer, eleganta pumps eller loafers eller klassiska vita sneakers till din garderob.

Det är dags att fasa ut korta klänningar och kjolar. Precis ovanför knäna ska vara det kortaste du går i. Om dina ben är mördande och du vill visa upp dem, fokusera på pennkjolar, bodycon-klänningar och smala jeans/byxor som har passform men som lämnar lite åt fantasin istället för att ge bort allt.

Håll dig borta från allt överdimensionerat. När du går igenom klimakteriet kan din vikt fluktuera och du kan bli frestad att välja överdimensionerade kläder för att dölja varje storleksförändring. Men att välja kläder som passar kommer faktiskt att få dig att se smalare ut och accentuera de bästa delarna av din figur.

Om du vill testa något supertrendigt, prova en trendig sko eller väska.

3. Din skräddare är på väg att bli din bästa vän

Spendera några extra kronor och få dina kläder skräddarsydda. Skräddare är faktiskt ganska billiga och de gör en enorm skillnad. Dina byxor och jeans ska ha rätt längd för din längd, det ska inte vara gap i midjan och dina skjortor och jackor ska ha sömmar och detaljer som ger dig form. Låt kläderna fungera för DIG!

Klä dig rätt i 60-årsåldern+

Klä dig rätt i 60-årsåldern+

1. Styr bort från ”mormor”-stil

När du blir äldre kan pasteller och små blommönster lätt kännas ”mormor”, så köp de ljusa färgerna och de djärva blommorna. Du kan heller aldrig gå fel med en chic svartvit kombination eller klassisk marinblå. Nu är det inte rätt tid att spela säkert – våga!

2. Om du inte har hittat rätt än, det finns ingen tid att slösa!

Om du är i 60-årsåldern och dina kläder inte sitter rätt, är det dags att gå till skräddaren och fixa det. Skräddaren kan hjälpa dig att bestämma rätt längd för dina byxor, rätt passform för din midja eller bästa ärmlängd för din arm. Och kom ihåg att de där skräddade plaggen, som blazers och byxor, alltid kan ändras för att passa dig ännu bättre.

Allas kroppar är olika när vi blir äldre, så lita inte på att standardstorlekar fungerar varje gång.

”Bli inte frustrerad, skräddarsy det!”

3. Undvik allt ”kostymigt”

Paljetter, fransar, broscher, fjädrar … allt som kan läsas ”kostymigt” är förmodligen ett stort NEJ. Håll dig till de klassiska sakerna. Du kan fortfarande prova trender, som färger, tryck, skostilar, etc, men undvik att hoppa på några supertrender.

Kom ihåg att DU får bestämma vad du ska ha på dig!

Glöm inte – det här är inte hårda och fasta regler, bara förslag! Ingen hindrar dig från att bära det DU vill ha, men jag hoppas att dessa tips är användbara när du undrar vad du ska ha på dig när du åldras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *