Blogg

8 modetips för att alltid se snygg ut

8 modetips för att se till att du alltid ser snygg ut

Få förtroende för din stil med moderåd för styling av varje look i din garderob.

1. Arbeta med din garderob

Arbeta med din garderob

Se till att du har pålitliga kläder i garderoben: en ikonisk liten svart klänning, ett par jeans som passar perfekt, en klassisk kavaj, enkla T-shirts och toppar i neutrala färger och en enkel skinnjacka (eller jeansjacka). Att investera i en samling med mix-and-match baser (och lära sig hur man stylar dem) är nyckeln till att få ihop sin stil.

2. Se till att dina kläder sitter perfekt

Se till att dina kläder sitter perfekt

Ett knep för att få alla klädesplagg att se fantastiska ut är att anlita en bra skräddare. Skräddarsydda kläder ser inte bara bättre ut utan känns också bekvämare. Byxor som släpar på marken och klänningar som skrynklar sig besvärligt kommer inte att få dig att känna dig snygg. Om din grundgarderob passar dig bra kan du börja leka med över- och underdimensionerade föremål på ett sätt som känns moderiktigt, inte slarvigt.

3. Lär dig hur du balanserar proportioner

Lär dig hur du balanserar proportioner

Att balansera proportioner handlar om att styla dina outfits för att skapa en övergripande estetisk harmoni. Sättet du uppnår detta är genom att bära kläder som är anpassade till din kroppsform. När du vill leka med överdimensionerade kläder eller ovanliga former, gör det till ett modeögonblick genom att hålla resten av looken klassisk. Testa till exempel att kombinera en tight crop top med jeans med vida ben, eller en puff-axel topp med byxor med raka ben.

4. Hitta din personliga stil

Hitta din personliga stil

Att utveckla en egen stil kan ta år, men du kan komma igång genom att skapa en moodboard. Kom ihåg att personlig stil är ett experiment; du vet aldrig vilka fantastiska utseenden som väntar dig förrän du är i omklädningsrummet. Kategorierna ”herrkläder” och ”damkläder” bör inte diktera hur du handlar. Ta dig tid att leka med färger och former för att hitta det som ser bra ut på din unika kropp.

5. Bli en bättre shoppare

Bli en bättre shoppare

Att lära sig att handla exakt det du vill ha hjälper dig att undvika att fylla din garderob full med saker du aldrig bär. När din garderob består av plagg som du älskar, kommer styling av en outfit att bli en självklarhet.

6. Lägg till ett bälte

Lägg till ett bälte

Att lägga till ett bälte till din look är ett av de enklaste sätten att få vilken outfit som helst att se mer sammansatt ut. Det är också ett bra knep för att få balans till en look som annars kanske inte skulle fungera – som en lång kashmirtröja och böljande midikjol.

7. Lek med färg

Lek med färg

Om du är nervös för att lägga till färg till din look, börja med bara ett färgglatt plagg och håll resten av din look neutral. När du blir mer bekväm med färger kommer du att lära dig vilka färgkombinationer som fungerar bäst för din stil. Ta en titt på ett färghjul för inspiration.

8. Blanda mönster och texturer

Blanda mönster och texturer

Dagarna för att matcha din handväska med dina skor är över. Krockande texturer och tryck gör ett djärvt modestatement. Börja smått med neutrala mönster som ränder och lågmälda texturer som läder och stickat, lägg till paljetter och paisleys i små mängder (som en halsduk, slips eller handväska) tills du lär dig vad som fungerar för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *