Blogg

Stiltips för att öka ditt självförtroende

Dräkten är ett bra val för att bygga upp ditt självförtroende. Du kan vara dig själv och känna att du äger rummet när du bär en, och det får dig omedelbart att känna att du har kontroll. När du bär en poweroutfit kommer folk att ta dig på allvar – de kommer att respektera vad du gör och vem du är.

Jag rekommenderar en power suit för en intervju, en presentation eller när du vill se ut och må som bäst. Det är som rustning. Det kommer att få dig att börja se dig själv mer seriöst också – och bara det är stärkande.

”När vi tar på oss ett plagg kan vi inte låta bli att anta några av de egenskaper som är förknippade med det, även om vi inte är medvetna om det”
författaren Karen J. Pine

Så vad betyder detta för dig? Tja, det kan vara så att kostymen du bar på din skolavslutning får dig att känna dig vuxen (och därför höjer ditt självförtroende), eller att pikétröjan din fotbollstränare fick dig att bära ger dig en känsla av identitet och tillhörighet, även när det är kvävande varmt på träningen.

Ledig klädsel

Ledig klädsel

Enligt studier om innesluten kognition kan vardagskläder förbättra vår öppenhet och behaglighet. Och i en arbetsmiljö sägs det förbättra kommunikationen. Så var bara uppmärksam på denna effekt och omfamna dina fredagar med vardagskläder när de dyker upp!

Färg och stilsäkerhet

Färg och stilsäkerhet

Färgen på dina kläder kan också påverka ditt självförtroende och ditt humör. Hur vi uppfattar och associerar vissa färger kommer direkt att påverka vår tankeprocess och hur vi uppfattas.

Teorin om den röda klänningen är ett bra exempel på detta.

Enligt många källor uppfattar vi kvinnor i rött som mer självsäkra och glada. Det sägs också att att bära rött kommer att få dig att verka som en mer åtråvärd person och potentiellt ännu mer fysiskt attraktiv för andra. (Åtminstone enligt färgläran!). Se bara på kvinnan i rött i Matrix-filmerna.

Träningskläder

Träningskläder

Att bära gymkläder eller aktiva kläder kan faktiskt hjälpa dig att göra hälsosammare val och öka dina chanser att träna.

Men det är inte heller en magisk lösning. Hur du känner dig i dessa kläder och vilken inverkan de har på ditt humör är avgörande.

Bara för att du har på dig samma leggings som du sov i betyder det inte att du kommer att bli inspirerad att gå till gymmet. Men om du går upp, duschar och slänger på dig ett sött set med aktiva kläder, kommer ditt tänkesätt vara mer benäget att följa dessa hälsosamma val.

Så vad gör jag med denna information?

Stilförtroende

Stilförtroende är något du lär dig och anpassar för att förbättra hela din livsstil. Precis som den där känslan efter att du klippt dig eller fått dina tänder rengjorda och du MÅR bättre med dig själv och ler mer, kan samma sak hända dagligen med din stil.

Lär dig kraften i självuttryck genom kläder och det kommer att bli din styrka och tillgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *