Blogg

Hur man klär sig med stil

Låt oss inse det, vi vill alla i hemlighet vara stilikoner. Modevärlden är rolig och spännande, och även om det kan vara skrämmande för en nybörjare, är det en värld vi alla vill vara en del av. Att utveckla din egen stilkänsla kan verka svårt, men med lite vägledning är det inte så svårt som det kan verka.

Att ha självförtroende

1. Visa din attityd och personlighet

Visa din attityd och personlighet

Att klä sig med stil handlar om mer än kläderna; det handlar om hur du för dig. Om du för dig själv med självförtroende kommer ditt modeuttalande att höras högt och tydligt. Om du är obekväm med vad du har på dig kommer det att synas. När allt kommer omkring är självförtroende den bästa accessoaren man kan bära.

2. Skapa ditt varumärke

Skapa ditt varumärke

Du kan skapa ett minnesvärt varumärke genom att accentuera de delar av din kropp eller personlighetsdrag som du älskar med dig själv. Vi vill alla bli ihågkomna av något fantastiskt, och att skapa sitt personliga varumärke är ett bra sätt att definiera sig själv.

Till exempel, om du är vågad och utåtriktad, gör ljusa och unika smycken till ditt varumärke.

Om du älskar ditt naturligt vackra, mörka hår och bruna hud, accentuera dessa egenskaper genom att göra ditt varumärke till en djupröd läppfärg.

3. Omfamna och definiera din personliga stil

Omfamna och definiera din personliga stil

Ditt val av kläder är en återspegling av vem du är, inklusive vad du är intresserad av, dina inspirationer och dina ambitioner. Ju mer ansluten du är till din personliga stil, desto mer självsäker kommer du att framstå. Att integrera din favoritmusik, hobbyer och mål hjälper dig att verkligen få kontakt med din stil.

Säg att du är intresserad av metalband. Införliva dina favoritbands T-shirts i din garderob. Klä upp din metallt-shirt stil med dina favoritjeans och klackar för en snygg look som är helt och hållet dig.

Om du strävar efter att bli en koncernchef, klä upp dig! Lägg till powerdräkter eller snygga klänningar i din veckogarderob. Att klä sig efter dina mål kommer att få fram ditt inre självförtroende.

Att observera och imitera

1. Observera andra för att hitta inspiration

Observera andra för att hitta inspiration

Mode finns runt omkring dig, så titta på hur andra människor klär sig. Studera vilka kläder de har på sig, vilka färger de blandar, vilka skor de kombinerar med vilka accessoarer. När du ser en outfit som du gillar, ta reda på varför du gillar den.

Till exempel, är det den övergripande stämningen i looken (t.ex. preppy, hippy bohemian, rockstar-inspirerad), är det det allmänna färgschemat för outfiten, eller är det ett specifikt plagg (t.ex. en snygg jacka, det perfekta paret av jeans)?

2. Imitera kläder som du älskar

Imitera kläder som du älskar

Imitation är trots allt den största formen av smicker! Ja, det är viktigt att utveckla en unik stilkänsla, men om du är nybörjare kan det vara oerhört användbart att imitera andra. Hitta en outfit du älskar och kopiera den, behåll sedan de delar av outfiten som fungerar för dig och ändra de aspekter av outfiten som inte gör det.

Om du har hittat en outfit du älskar, men färgerna ser inte bra ut på dig, hitta liknande plagg i en mer smickrande färgskala.

3. Använd Pinterest som ett stilverktyg

Använd Pinterest som ett stilverktyg

Skapa en Pinterest-tavla med din idealiska stil och fäst dina favoritlooker på den. Studera din tavla och leta efter mönster av det du ser som snyggt, och ta reda på hur du lägger till den stilen till din look.

Om du finner dig själv att fästa många preppy, nautiska stilar, är det uppenbart att du dras till den stilen. Hitta dina favoritplagg på din Pinterest-tavla och lägg till dem i din garderob. Studera din Pinterest-tavla för idéer om hur du stylar din nya garderob.

4. Följ modebloggar och tidningar för att få nya stilidéer

Följ modebloggar och tidningar för att få nya stilidéer

Läs en mängd olika tidningar, från Vogue till Cosmopolitan, för att få en mängd olika utseenden och outfitkoncept. Att få inspiration från high fashion och street fashion hjälper dig att upptäcka vad stil betyder för dig.

Spendera lite tid med att scrolla igenom Instagram för att hitta några modebloggare att ha kontakt med. När du har hittat några bloggare du beundrar, studera hur de bygger kläder och var de handlar för att hjälpa dig att återskapa deras utseende.

5. Var uppmärksam på trender

Var uppmärksam på trender

Din stil behöver inte alltid följa trender, men att uppmärksamma dem kommer att hålla dig kunnig om nytt mode och kan ge dig några nya idéer för att förnya din garderob.

Vissa trender kommer du att älska och andra kommer du att hata. Känn dig inte pressad att följa några trender du inte gillar, utan låt dig inspireras av de trender som du beundrar. Använd trender som ett verktyg för att fräscha upp din befintliga garderob.

6. Gå ut ur din komfortzon för att upptäcka din sanna stil

Gå ut ur din komfortzon för att upptäcka din sanna stil

Att upptäcka din personliga stil kräver lite experiment; hitta vad du gillar och vad du inte gillar. Forska genom att leta efter nya stilar, färger och silhuetter som ligger utanför din komfortzon.

När du har experimenterat kommer du att kunna skapa din personliga stil baserat på vad du har lärt dig om mode och vad du gillar och ogillar.

Bär det som ser bra ut på dig

1. Upptäck vilka färger som fungerar bäst med din hy

Upptäck vilka färger som fungerar bäst med din hy

Vi har alla toner och undertoner. Toner är hur vi vanligtvis beskriver vår egen hy, och det kan vara elfenben, ljus, medium, brun, mörk, etc. Din huds underton är färgen under ytan. De tre olika undertonerna är: svala (rosa, röda eller blåaktiga undertoner), varma (gula, persika, gyllene undertoner), neutrala (en blandning av varma och svala undertoner). Det finns några olika sätt att bestämma din huds underton.

Kontrollera dina ådror för att upptäcka din underton. Titta på venerna på insidan av handleden. Om de är mer blå har du förmodligen svala undertoner. Ser de grönaktiga ut har du varma undertoner.

Använd smyckesknepet för att lära dig din underton. Ser du mer strålande ut i silver eller guld? Om du vanligtvis ser bättre ut i silver har du en sval underton, medan guld vanligtvis ser bäst ut i en varm underton.

Bestäm hur din hud reagerar på solen. Blir du gyllenbrunt solbränd, eller blir du rosa och bränner dig i solen? Om du passar in i den förstnämnda är du varmtonad, medan kalla undertoner tenderar att brännas (ljus hud kommer helt enkelt att brännas, medans en underton mitt emellan först bränns och sedan blir brun.)

2. Hitta vilka färger som passar dig bäst

Hitta vilka färger som passar dig bäst

Om du har en varm underton bör du luta dig mot gult, apelsin, brunt, gulgrönt, elfenben och varmt röda. Om du har svala undertoner bör du bära blått, grönt, rosa, lila, blågrönt, magenta och andra blå-baserade röda.

3. Välj en siluett som bäst kompletterar din figur

Välj en siluett som bäst kompletterar din figur

Det är viktigt att klä sig efter sin kroppstyp! Alla kroppar är olika, och det som ser bra ut på en person kanske inte ser lika bra ut på en annan. Att smickra din form är en avgörande del av att se och känna dig trygg med din personliga stil.

Triangel/päronkroppsform: Du har en smal överkropp och midja, med kurviga höfter och ben. Bär ljusa färger, lager och tillbehör ovanpå för att locka uppmärksamhet. Bär slimmade, förlängande underdelar, som skinny jeans eller bootcut-byxor i mörkare färger. Detta kommer att balansera din kropp vackert.

Rund kroppsform: Du har smala ben och axlar och ett mjukt, runt mittområde. Att täcka din kropp i lager kan få dig att se större ut. Skapa istället en slimmande effekt genom att lägga till vinklar och linjer över din figur med omlottklänningar eller asymmetriska fållinjer. Du bör också prova klänningar med krusning i mitten för att dölja din mage och skapa en timglaseffekt. Prova en byxa med raka ben eller bootcut och använd en klack för att visa upp dina ben.

Timglasform: Du har kurviga bröst och höfter och en smal midja. Omfamna din siluett med välsittande toppar och underdelar. Bär små bälten för att accentuera din midja och undvik överdrivna lager och drapering. Skinny leg byxor och pennkjolar är särskilt smickrande för att visa upp din figur.

Atletisk kroppsform: Du har en naturligt sportig form och verkar mer vältränad än kurvig. Din kroppstyp kan verka boxig med fel kläder, så försök att bära känsliga, feminina tyger och former för att komplettera din figur. Toppar med tunna remmar, lätta tyger som siden och spets och byxor med hög midja eller vida ben är smickrande för dig.

Inverterad triangelform: Du har breda axlar, trimmad midja och höfter och fina ben. Förstärk din underkropp för att matcha dina axlars fyllighet; byxor med vida ben eller långa kjolar kan skapa balans. Enkla och mjuka toppar feminiserar din starka överkropp.

Herrmode passar också en mängd olika kroppstyper. Precis som dammode handlar det om balansen. Till exempel, Om du har en mindre överkropp, varva med tröjor eller kavajer.

4. Köp i multiplar

Köp i multiplar

När du hittar färger och former som fungerar bra för dig, multiplicera! Det finns ingen anledning att ifrågasätta vad som fungerar för dig, bara gå med det. Till exempel, om en viss klänning ser fantastisk ut på dig, köp den i några olika färger. Om du hittade ditt perfekta par jeans, köp några par.

5. Klä dig för din ålder

Klä dig för din ålder

Även om det inte finns några fasta riktlinjer, är vissa stilar mer lämpliga för vissa åldrar.

I 20-årsåldern handlar det om självupptäckt. Oavsett om du är ett partydjur, en affärsentreprenör eller en fri ande, är det viktigt att experimentera med mode för att upptäcka vilken stil som passar dig bäst. 20-årsåldern är tiden att ha kul med korta klänningar och djärva smycken, eller vilda flugor och trasiga jeans.

I 30-årsåldern börjar ditt liv äntligen falla på plats. Du blir bekväm med att vara dig själv och är inte lika orolig över att följa de hetaste nya trenderna. 30-årsåldern är åren då du sätter din touch av stil till garderobens bas och klassiska plagg. Du bör ha några snygga kostymer eller klänningar i din garderob, och kunna klä upp dem med unika manschettknappar eller unika pumps.

När du har fyllt 40 år är det dags att börja skämma bort dig själv. Skäm bort din garderob med en vacker klänning eller en snygg kashmirtröja. När du mognar, låt din garderob göra detsamma.

Bär du har nått 50-årsåldern, betyder det att du har nått en ålder av roligt och excentriskt mode! Du har levt, du har lärt dig och nu är det dags att låta ditt självförtroende skina igenom. Håll det bekvämt med praktiska plagg, samtidigt som du använder tillbehör som ljusa solglasögon och kostymsmycken.

Du har experimenterat med mode och i 60-årsåldern vet du vad du älskar. Det är dags att låta dig själv glänsa: en päls, en fenomenal handväska och alla dina diamanter.

Vad du behöver

1. Fyll på grunderna

Fyll på grunderna

Varje kvinna behöver en snygg, svart vinterjacka, en vanlig vit T-shirt, ett par snygga svarta byxor och ett par snygga jeans i mörk färg. Skaffa ett par bekväma sneakers och ett par bra högklackade i en neutral färg. En liten svart klänning är också ett måste, liksom en trenchcoat och ett mångsidigt par solglasögon.

Mixa och matcha dessa plagg med andra plagg du äger för att skapa den perfekta looken för alla tillfällen. Du kan klä upp eller ner delarna beroende på vad du kombinerar dem med.

Till exempel, kombinera ihop jeansen, den vita tröjan och sneakers för att springa ärenden under helgen. Bär de svarta byxorna och klackarna med en snygg blus och trenchcoaten på jobbet.

2. Välj din klassiska sko

Välj din klassiska sko

Oavsett om du gillar svarta pumps, ett par roliga sandaler eller en klassisk och enkel sneaker, ska din sko vara väldesignad, mångsidig och tidlös. Din klassiska sko ska passa till nästan allt, och alltid ge dig den känslan av komfort och självförtroende.

3. Ha en egen läppfärg

Ha en egen läppfärg

Det är de små sakerna som gör oss unika. Du behöver inte bära din favoritfärg på läpparna varje dag, men en signaturfärg kan vara den perfekta accenten till din personliga stil. Hitta en läppfärg som fungerar för dig och håll den konstant i din makeuprotation.

4. Skaffa dig en signaturhandväska

Skaffa dig en signaturhandväska

Investera i en handväska som passar till allt, men som aldrig går ur modet. Visst är det bra att ha flera väskor för olika tillfällen, men en signaturväska är din favorit. För män, hitta dig en signaturklocka eller plånbok.

5. Gå efter den perfekta accenten

Gå efter den perfekta accenten

Accessoarer och accenter gör outfiten, oavsett hur stor eller liten. Oavsett om det är ett litet charmarmband som du aldrig tar av dig, eller ett par fantastiska diamantörhängen för speciella tillfällen, kommer rätt accessoarer att räcka långt.

Inte för mycket accessoarer dock. Låt dina accessoarer lysa, det finns ingen anledning att ladda upp med en massa tillbehör.

Det rätta halsbandet förvandlar en enkel klänning till en stilren look. Den perfekta hatten kommer att ge liv till din T-shirt och jeans.

6. Välj en personlig doft

Välj en personlig doft

Även om du inte är en parfymtjej, hitta en lotion eller duschtvål som du absolut älskar. Om du inte är så förtjust i parfym, välj en deodorant eller trevlig duschtvål. Detta kan verka obetydligt, men en trevlig doft är inte ett dåligt sätt att bli ihågkommen.

7. Tänk på att svart alltid är i stil

Tänk på att svart alltid är i stil

Trender kommer och går, men den klassiska lilla svarta klänningen kommer aldrig att blekna. När du är osäker på färger, mönster och/eller tryck, välj en vacker enfärgad svart. Det ser bra ut på alla, men du kan alltid göra den till något eget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *